Slide One

Stap voor Stap door de scheiding

Slide Two

Jullie bepalen de uitkomst
en de toekomst

Wat doet een mediator?

Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal vaak één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn.

Het inschakelen van een mediator kan in veel gevallen de scheiding een stuk gemakkelijker maken. Mediation wordt ook wel echtscheidingsbemiddeling genoemd.

Bij mediation wordt er geprobeerd om geschillen samen op te lossen, zodat er een win-winsituatie ontstaat. Dit is wel zo prettig als jullie na de scheiding nog veel met elkaar te maken krijgen. Vooral als jullie samen kinderen hebben, is het belangrijk dat jullie ook na de scheiding nog samen door één deur kunnen. Bovendien is mediation goedkoper dan langdurige juridische procedures. Je spaart de kosten van een tweede advocaat uit.

Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van een geschil door de partijen zelf, onder leiding van een onafhankelijke derde. Die onafhankelijke derde is de mediator. Hij of zij is opgeleid om in overleg met jullie, alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken. De mediator kan voor vrijwel elk geschil een oplossing vinden die voor jou én je partner aanvaardbaar is. Hij helpt je bij het maken van zakelijke afspraken en houdt rekening met de gevoelens van jullie allebei. Bij mediation wordt er over het algemeen afgesproken op neutraal terrein, bijvoorbeeld bij de bemiddelaar.

Wat is een goede mediator?

Als ervaren mediator voorzie ik jullie van duidelijke informatie, analyseer ik jullie wensen en ondersteun ik jullie bij de te maken afspraken. Zo brengen we de scheiding samen tot een proces zonder frustraties. Als mediator heb ik een scherp oog voor eventuele dubbele agenda’s en de invloed van andere partijen, zoals vrienden en familie.

App