Slide One

Stap voor Stap door de scheiding

Slide Two

Jullie bepalen de uitkomst
en de toekomst

Voordelen van mediation

Het inschakelen van een mediator tijdens een scheiding heeft verschillende voordelen. Op deze pagina som ik ze voor je op.

Onpartijdig

Een mediator is geen advocaat. Hij is onpartijdig en geeft geen oordeel. Daarom komt ieders mening aan bod.

Duurzaam

Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen.

Toekomstgericht

Tijdens een mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen terug naar het verleden maar juist ook naar de toekomst.

Voordelig

Mediation werkt sneller en is minder duur dan naar de rechter gaan. Je schakelt maar één mediator in en die kosten deel je met de andere partij.

Scheidingsmediator biedt uitkomst

Als het jullie niet lukt om er samen uit te komen, kun je advocaten inschakelen en alleen nog via hen communiceren. Over elk onderwerp wordt een kort geding aangespannen terwijl de rekeningen blijven maar oplopen. Dit is een traag, duur en frustrerend proces.

Een scheidingsmediator daarentegen gaat samen met jullie op zoek naar oplossingen waar jullie beiden tevreden mee zijn. Veel mensen kiezen voor mediation omdat ze weten dat ze elkaar weer tegen zullen komen. Zeker als er in een relatie kinderen zijn, is dat onherroepelijk het geval: je bent de rest van je leven via de kinderen verbonden. Dan kun je maar beter zo goed mogelijk uit elkaar gaan.

App