Slide One

Samenwonen of trouwen?

Slide Two

Prenups niet romantisch?

Prenups: hoe werkt dat?

Prenups kunnen zo uitgebreid worden gemaakt als jullie zelf willen. Alles draait om de vraag: hoe willen wij het verdelen? Uiteraard zitten er ook beperkingen aan de voorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken over schulden, eigen vermogen, pensioen, erfenissen en schenkingen, partneralimentatie en zorg voor de kinderen. Onthoud: praat over alles wat voor jullie belangrijk is!

Voorafgaand aan een huwelijk kunnen gesprekken met een mediator een handige controle zijn. Snappen jullie alles? Zijn er nog zaken die besproken moeten waaraan jullie zelf nog niet hadden gedacht?

Prenups op maat

Prenups kunnen best ingewikkeld zijn. Ik ga met jullie in gesprek, maak ingewikkelde termen begrijpelijk en zorg ervoor dat jullie weggaan met prenups die bij jullie passen. Prenups op maat dus dankzij een goed gesprek met deskundige begeleiding.

Voorbereiding

We beginnen met een eerste ontmoeting waarin we praten over de onderwerpen waar afspraken over gemaakt gaan worden. Doel hiervan is pijnpunten boven te krijgen en jullie aan het denken te zetten. Na afloop geef ik onderwerpen mee waarover jullie thuis over kunnen gaan nadenken.

Het eerste gesprek

Voorafgaand aan het eerste gesprek ontvang ik jullie visie op deze onderwerpen. Nu is het zaak om er met zijn drieën over te praten. Vaak heb ik al meerdere oplossingen bedacht en draag ik die aan.

Het tweede gesprek

Bij de volgende ontmoeting kijken we hoe het eerste gesprek verliep. Hoe was dat? Wat is daar uitgekomen? Waar denken jullie dat de knelpunten liggen? In dit gesprek gaan we de diepte in, met name op die punten waar de visies uiteenlopen.

Het derde gesprek

Soms ligt er na twee gesprekken al een considerans. Daarin staan de uitgangspunten voor de juridische tekst. Tijdens dit gesprek gaan we onderwerp voor onderwerp na of iedereen het goed begrijpt en het eens is met de formulering. Als alles juist op papier staat, worden de documenten getekend en kunnen jullie als toekomstige echtgenoten met een zeker gevoel het huwelijk instappen.

Na het huwelijk

Daarna blijft het belangrijk om af en toe de prenups te updaten. Dat is ook een van de winstpunten van deze manier van werken. Mensen beseffen dat afspraken die je maakt ook tijdelijk kunnen zijn. Je maakt welbewust tijdelijke afspraken die je later kan herzien.

App